Man to Goods: het tradioneel proces

Het traditionele orderpickproces, waarbij de orderpicker de goederen verzamelt en deze op een drager plaatst is, zoals uit onderzoek is gebleken, op onderdelen voor verbetering vatbaar. Na de intrede van voice picking en het gebruik van handterminals en truckterminals in het proces, heeft CICT Innovations uit Veenendaal met IPS Intelligent Palletizing Software een add on ontwikkeld waardoor het traditionele warehouseproces van orderverzamelen beter, sneller en soepeler verloopt.

Inefficient proces

In het manuele orderverzamelproces worden vaak tijdelijke en onervaren krachten ingezet. Ondanks een aanwezigheid van een WMS-systeem (incl. voice-picking) en hulpmiddelen als handterminals, is uit onderzoek gebleken dat het juist stapelen van de verschillende producten voor een klant zeer vaak leidt tot fouten en inefficiëntie in het proces. Het gevolg is meerdere keren tijdens het orderpicken voor dezelfde klantorder stoppen en ondoordacht herstapelen. Het gevolg is improductiviteit van de medewerker, het ondeskundig samenstellen van de drager met gemengde goederen en daardoor het verlies aan kwaliteit van de drager die naar de klant gaat. Het aantal dragers wordt hierdoor onnodig groter dan nodig, waardoor de transportkosten stijgen. IPS Man to Goods lost deze problemen op.

IPS Man to Goods

Man to Goods IPS is speciaal voor traditionele magazijnen ontwikkeld en ondersteunt de orderpicker tijdens het orderverzamelen optimaal. Onze slimme algoritmen berekenen de optimale looproutes.

IPS presenteert deze routes visueel op een terminal, bijvoorbeeld op een polsterminal waarbij de handen vrij blijven. Hierdoor minimaliseert u het aantal stops in een gang. De orderpicker krijgt vervolgens de opdracht tot het pakken van de juiste producten. Hij/zij ziet door een visuele presentatie in een oogopslag de exacte plaats op de drager om de goederen te plaatsen. Deze werkwijze voorkomt omstapelen en zorgt voor optimaal gevulde dragers. En dat zorgt weer voor een optimale benutting van het transport, waardoor transportkosten dalen.

Resultaat van IPS Man to Goods

Door juist inzet en gebruik van IPS Man to Goods worden de volgende doelstellingen gerealiseerd:

 • Verhoging productiviteit orderpicker (door visuele opdracht tot het plaatsen van het product op de juist plaats op de drager). Omstapelen is nooit meer nodig.

 • Optimaal gevulde dragers, conform uw eigen logistieke wensen en die van uw klant (b.v. family grouping, gewichtklasse, max. hoogte en gewicht pallet en bijvoorbeeld rolcontainer).

 • Verhoging servicegraad naar uw klant door verbetering kwaliteit dragers, rekening houdend met de wensen van uw klant (b.v. winkelschappenplan, optimalisatie inruimen winkel).

 • Minder dragers betekent minder transportkosten.

IPS Stack by Instruction, IPS Nav en IPS Stapel Assistent

 • IPS Stack by Instruction.
  Pickopdracht en visuele stapelinstructie voor optimale stapeling op de polsterminal, voorkomt onnodig omstapelen tijdens het orderpicken. Het slimme IPS Single Box-algoritme regelt dat bij incidenten (out of stock, gebroken producten etc.) ook het alternatieve of volgend product uit de order optimaal wordt gestapeld.

 • IPS Nav.
  Berekent de optimale rijroute tijdens het orderpickproces op basis van de klantorderproducten. Het aantal stops voor het verzamelen van de order wordt geminimaliseerd. De route wordt visueel gepresenteerd op de polsterminal.

 • IPS Stapel Assistent.
  Wilt u uw nieuwe of minder presterende medewerkers leren beter te stapelen en een hogere productiviteit te realiseren? Dat kan met de stand alone IPS Stapel Assistent. De medewerkers krijgen een cursus en worden in een aantal sessies begeleid en getraind in het stapelen met IPS door te oefenen met uw eigen orders en producten.

Heeft u interesse?

Hebben wij uw interesse weten te wekken, schroom dan niet met ons in contact te treden. Graag tonen wij u een vrijblijvende demo van de mogelijkheden.