IPS voor manuele operaties

IPS berekent per order het optimale stapelpatroon voor pallets, rolcontainers, dozen of kratten. Dat stapelpatroon wordt vertaald in heldere, visuele instructies. Orderpickers ontvangen hun instructies via het scherm van bijvoorbeeld een polsterminal, een trucktermimal of andere innovatieve devices zoals smartwatches, tablets of smartglasses. Daardoor zien zij in één oogopslag hoe een product op de ladingdrager moet worden geplaatst.

Meest efficiënte pickroute

Tegelijkertijd berekent IPS op basis van het stapelpatroon de meest efficiënte orderpickroute door het warehouse. De afstand die de orderpicker aflegt, blijft daardoor tot een minimum beperkt. Tegelijkertijd verzamelt hij de order in de volgorde van stapelen, zodat voortdurend herstapelen niet meer nodig is.

Natuurlijk kan het gebeuren dat de orderpicker onverhoopt voor een lege picklocatie staat. In dat geval rekent IPS real-time een nieuw stapelpatroon en een nieuwe pickroute uit. Binnen enkele tellen kan de orderpicker zijn weg vervolgen, terwijl hij verzekerd is van een optimale beladingsgraad en stabiele stapeling, conform de eisen van de klant.

Waarom kiezen voor IPS?

Cruciaal in geautomatiseerde orderverzamel- of verpakkingsprocessen is de vraag hoe producten op de ladingdrager of in de doos moeten worden gestapeld. IPS heeft het antwoord. De tool rekent uit hoe de producten optimaal moeten worden geplaatst en geeft instructies aan het systeem, of dat nu een robot, palletiseermachine, verpakkingsmachine of manueel stapelstation is.

Een keuze voor IPS is meer dan een keuze voor een IT-systeem. U kiest voor een optimalisatietraject die kan ingrijpen op veel processen in het warehouse. Elk traject begint daarom met een situatiebeschrijving en een probleemanalyse, wat helder maakt op welke punten IPS voor verbetering kan zorgen. Daarna volgt een haalbaarheidsstudie, aangevuld met simulaties en demonstraties om de toepassingsmogelijkheden verder uit te werken.

IPS is geen stand-alone tool, maar een add-on. Dat betekent dat de tool moet worden geïntegreerd met het systeem dat de operatie in uw warehouse aanstuurt. Dat kan een warehouse management systeem (WMS) zijn, maar ook een ERP-systeem of een zelf ontwikkeld systeem. Door het gebruik van webservices kunnen wij IPSeenvoudig met elk systeem integreren.

Heeft u interesse?

Hebben wij uw interesse weten te wekken, schroom dan niet met ons in contact te treden. Graag tonen wij u een vrijblijvende demo van de mogelijkheden.