Goods to man: een geautomatiseerd proces

In een geautomatiseerd magazijn is de menselijke factor minimaal. De besturing van het magazijn vindt plaats door mechanisatie en automatisering van het proces, o.a. door gebruikmaking van depalletizers, conveyors, automatische opslagsystemen, sorters e.d. Het behalen van de optimale uitslagcapaciteit in automatische magazijnen met mixed goederen is afhankelijk van het vooraf, op basis van de orders, artikelkenmerken en overige criteria door IPS bepalen van de optimale en best gevulde dragers is. Dit resultaat bepaald de volgorde (sequence) van te verzamelen goederen. Het fysieke samenstellen van pallets of rolcontainers kan d.m.v. stapelrobots of manueel pakstations. Voor beide methoden levert IPS resp. de machinale stapelrecepten en de visuele stapelinstructies.

IPS Goods to Man

IPS Goods to Man berekent met behulp van ingenieuze stapelalgoritmen razendsnel de voor elk geautomatiseerd warehouse gewenste optimale stapeling. Dit gebeurt door het combineren van orderkenmerken, specifieke artikelkenmerken en door de gebruiker van IPS aanvullend in te stellen parameters, b.v. family grouping, gewichtklasse, maximale hoogte van drager etc. Aan de hand van scores wordt het beste resultaat gebruikt om de goederen in de juiste volgorde af te roepen uit het automatische magazijn. IPS voorziet bij het fysiek stapelen van de mixed goederen elke gewenste stapelrobot van de juiste stapelinstructie. Als in plaats van robots wordt gewerkt met manuele pakstations, dan wordt de juiste stapelinstructie via IPS Stack by Instruction op een scherm getoond, waardoor het optimale resultaat, de meest gevulde drager met de beste kwaliteit die voldoet aan uw wensen, altijd wordt gerealiseerd.

Doelstellingen IPS Goods to Man

Het resultaat van het gebruiken van IPS in (semi)automatische magazijnconcepten is:

  • Supersnelle krachtige berekening van optimale dragers.
  • Bepaalt de optimale sequence van de goederen.

  • Basis voor de optimale capaciteit van (semi)automatische magazijnconcepten.

  • Optimale aansturing van stapelrobots en stapelinstructies voor manuele pakstations.

Koppelingen

IPS kan volledig in elk (semi)automatisch magazijnconcept worden geintegreerd, en gekoppeld aan uw WMS/WCS-systeem. IPS kan de stapelrecepten maken voor elk type stapelrobot of manueel pakstation.

Stack by Instruction

Indien uw magazijnconcept voor het fysiek stapelen rekening houdt met manuele pakstations, dan verzorgt IPS Stack by Instruction de visuele instructie, gepresenteerd op een groot scherm. Door deze instructie wordt de optimale en vooraf berekende drager ook fysiek zo gestapeld zoals gewenst.

Heeft u interesse?

Hebben wij uw interesse weten te wekken, schroom dan niet met ons in contact te treden. Graag tonen wij u een vrijblijvende demo van de mogelijkheden.