MIXED PALLETIZING

Optimaliseer transport en levering

Hoe vaak ontdekt u aan het eind van de dag dat u te weinig transportcapaciteit heeft gereserveerd? Ook als het aantal orders exact bekend is en het aantal pallets kan worden voorspeld, gaan veel bedrijven elke dag opnieuw met hun transportplanning de mist in. Vaak blijkt het aantal pallets aan het eind van de dag groter te zijn dan voorspeld. Het proces ziet niet erop toe dat het voorspelde aantal pallets daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

In veel warehouses zijn medewerkers aan het eind van de dag – terwijl de vrachtauto’s wachten – druk bezig om pallets te herstapelen en het aantal te reduceren. Vaak lukt dat maar half. Welke pallets laat u dan staan? Welke klanten laat u een dag langer op hun orders wachten?

Onze oplossing

IPS berekent niet alleen het optimale stapelpatroon van pallets, maar zorgt ook dat dit stapelpatroon wordt gerealiseerd. Door het stapelpatroon te vertalen in heldere, visuele instructies bent u ervan verzekerd dat het vooraf berekende aantal pallets niet wordt overschreden.

Met andere woorden: IPS leidt tot een voorspelbaar en daardoor beter planbaar proces.

Met IPS realiseert u rust op de expeditievloer. U hoeft zich niet langer af te vragen of alle pallets op transport kunnen. U hoeft geen klanten te bellen met de onaangename mededeling dat u uw beloftes niet kunt nakomen. U hoeft ook geen spoedtransport te organiseren of het leed te verzachten door korting te geven. Bovendien: omdat IPS garandeert dat pallets maximaal beladen zijn, dalen uw transportkosten.

Onthoud

  • Geen WMS maakt een correcte berekening van het transportvolume

  • IPS realiseert het vooraf berekende aantal pallets
  • Een betrouwbare voorspelling zorgt voor een beter planbaar proces

Uw voordelen

  • Grotere leverbetrouwbaarheid
  • Minder vrachtruimte
  • Efficiënter laadproces

Waarom kiezen voor IPS?

Cruciaal in geautomatiseerde orderverzamel- of verpakkingsprocessen is de vraag hoe producten op de ladingdrager of in de doos moeten worden gestapeld. IPS heeft het antwoord. De tool rekent uit hoe de producten optimaal moeten worden geplaatst en geeft instructies aan het systeem, of dat nu een robot, palletiseermachine, verpakkingsmachine of manueel stapelstation is.

Een keuze voor IPS is meer dan een keuze voor een IT-systeem. U kiest voor een optimalisatietraject die kan ingrijpen op veel processen in het warehouse. Elk traject begint daarom met een situatiebeschrijving en een probleemanalyse, wat helder maakt op welke punten IPS voor verbetering kan zorgen. Daarna volgt een haalbaarheidsstudie, aangevuld met simulaties en demonstraties om de toepassingsmogelijkheden verder uit te werken.

IPS is geen stand-alone tool, maar een add-on. Dat betekent dat de tool moet worden geïntegreerd met het systeem dat de operatie in uw warehouse aanstuurt. Dat kan een warehouse management systeem (WMS) zijn, maar ook een ERP-systeem of een zelf ontwikkeld systeem. Door het gebruik van webservices kunnen wij IPSeenvoudig met elk systeem integreren.

Heeft u interesse?

Hebben wij uw interesse weten te wekken, schroom dan niet met ons in contact te treden. Graag tonen wij u een vrijblijvende demo van de mogelijkheden.