Optimaliseer productiviteit order picking

Hoe productief zijn uw orderpickers? Eén ding is zeker: er is ruimte voor verbetering. Dat blijkt alleen al uit het feit dat orderpickers lang niet allemaal even snel zijn in het verzamelen en stapelen van producten. Dat ligt aan het verschil in loop- en handelingssnelheid, maar ook aan het verschil in kennis, ervaring en ruimtelijk inzicht.

Dat levert een lange inleertijd op voor nieuwe medewerkers. Het duurt maanden voordat zij op hetzelfde productiviteitsniveau zitten als hun ervaren collega’s en optimaal gevulde, stabiele pallets kunnen bouwen. Maar ook die ervaren collega’s schieten steeds vaker te kort. Klanten stellen immers steeds meer eisen, onder meer aan de samenstelling, stapelhoogtes, stapelvolgorde en type ladingdragers. Daardoor verliest zelfs de meest ervaren orderpicker het overzicht.

Onze oplossing

IPS leidt tot een flinke stijging van de productiviteit. Omdat orderpickers stap voor stap instructies krijgen over het stapelen van pallets, kunnen zij vrijwel net zo snel opereren als hun ervaren collega’s met meer puzzelkwaliteiten. Ook de inleertijd van nieuwe, onervaren ordeprickers neemt daardoor flink af.

Bovendien berekent IPS de meeste efficiënte route langs de picklocaties op basis van het stapelpatroon. De orderpickers verzamelen de producten in de volgorde waarin ze moeten worden gestapeld. Enkele handige innovaties zorgen voor een nog efficiëntere pickroute en een nog hogere productiviteit. Denk aan de mogelijkheid om producten eerder te picken en pas later op hun definitieve plaats op de pallet te leggen.

Staat de orderpicker onverwacht voor een lege picklocatie? Dan berekent IPS real-time een nieuw stapelpatroon en een nieuwe pickroute. Binnen een paar tellen kan het orderpickproces worden hervat zonder verlies van snelheid en kwaliteit.

Onthoud

  • Minder bedreven orderpickers worden snel productiever
  • Inleertijd van nieuwe medewerkers neemt fors af
  • IPS berekent efficiëntste pickroute op basis van stapelpatroon

Uw voordelen

  • Hogere productiviteit
  • Efficiëntere looproutes
  • Kortere inleertijd

Waarom kiezen voor IPS?

Cruciaal in geautomatiseerde orderverzamel- of verpakkingsprocessen is de vraag hoe producten op de ladingdrager of in de doos moeten worden gestapeld. IPS heeft het antwoord. De tool rekent uit hoe de producten optimaal moeten worden geplaatst en geeft instructies aan het systeem, of dat nu een robot, palletiseermachine, verpakkingsmachine of manueel stapelstation is.

Een keuze voor IPS is meer dan een keuze voor een IT-systeem. U kiest voor een optimalisatietraject die kan ingrijpen op veel processen in het warehouse. Elk traject begint daarom met een situatiebeschrijving en een probleemanalyse, wat helder maakt op welke punten IPS voor verbetering kan zorgen. Daarna volgt een haalbaarheidsstudie, aangevuld met simulaties en demonstraties om de toepassingsmogelijkheden verder uit te werken.

IPS is geen stand-alone tool, maar een add-on. Dat betekent dat de tool moet worden geïntegreerd met het systeem dat de operatie in uw warehouse aanstuurt. Dat kan een warehouse management systeem (WMS) zijn, maar ook een ERP-systeem of een zelf ontwikkeld systeem. Door het gebruik van webservices kunnen wij IPSeenvoudig met elk systeem integreren.

Heeft u interesse?

Hebben wij uw interesse weten te wekken, schroom dan niet met ons in contact te treden. Graag tonen wij u een vrijblijvende demo van de mogelijkheden.