Optimaliseer Pick en Pack

Heeft u uw orderpickers al eens geobserveerd? Dan weet u dat ze veel tijd verliezen met het continu herstapelen van pallets of rolcontainers. Telkens weer blijkt een volgend product niet goed te passen. Het gevolg is dat de eerder verzamelde producten anders geplaatst moeten worden om een efficiënt beladen, stabiele ladingdrager te verkrijgen.

Vooral orderpickers met weinig ervaring en weinig ruimtelijk inzicht verliezen daardoor veel tijd. Dat geldt met name in warehouses met een breed assortiment van uiteenlopende artikelen. De gewichten, afmetingen, vormen en verpakkingsmaterialen kunnen van product tot product flink verschillen, wat orderpickers voor een lastige puzzel stelt.

Onze oplossing

IPS berekent vooraf per order welke producten op welke manier op welke pallet of rolcontainer moeten worden gestapeld. Die stapelpatronen worden vertaald in heldere, visuele stapelinstructies. Via het scherm van een polsterminal, tablet, smartglasses of ander device ontvangt de orderpicker de juiste instructies op het juiste moment.

De orderpicker hoeft dankzij IPS niet meer zelf na te denken over de beste plek voor een product. Hij ziet in één oogopslag waar hij het moet neerleggen. Bovendien fungeren de visuele instructies als extra controle: de orderpicker ziet in één oogopslag dat hij het verkeerde artikel heeft gepakt.

IPS biedt extra voordeel in warehouses waarin het verzamelen en verpakken van producten gescheiden processen zijn. Met de stapelinstructies van deze tool vormt het verpakkingsproces geen bottleneck meer. Sterker nog: IPS biedt zelfs de mogelijkheid om het verzamelen en verpakken te combineren en één processtap volledig te elimineren.

Onthoud

  • Orderpickers hoeven niet meer te puzzelen

  • Voortdurend herstapelen van producten is niet meer nodig

  • IPS versnelt het samenstellen van pallets

Uw voordelen

  • Kortere doorlooptijden

  • Minder orderpickfouten

  • Minder processtappen

Waarom kiezen voor IPS?

Cruciaal in geautomatiseerde orderverzamel- of verpakkingsprocessen is de vraag hoe producten op de ladingdrager of in de doos moeten worden gestapeld. IPS heeft het antwoord. De tool rekent uit hoe de producten optimaal moeten worden geplaatst en geeft instructies aan het systeem, of dat nu een robot, palletiseermachine, verpakkingsmachine of manueel stapelstation is.

Een keuze voor IPS is meer dan een keuze voor een IT-systeem. U kiest voor een optimalisatietraject die kan ingrijpen op veel processen in het warehouse. Elk traject begint daarom met een situatiebeschrijving en een probleemanalyse, wat helder maakt op welke punten IPS voor verbetering kan zorgen. Daarna volgt een haalbaarheidsstudie, aangevuld met simulaties en demonstraties om de toepassingsmogelijkheden verder uit te werken.

IPS is geen stand-alone tool, maar een add-on. Dat betekent dat de tool moet worden geïntegreerd met het systeem dat de operatie in uw warehouse aanstuurt. Dat kan een warehouse management systeem (WMS) zijn, maar ook een ERP-systeem of een zelf ontwikkeld systeem. Door het gebruik van webservices kunnen wij IPSeenvoudig met elk systeem integreren.

Heeft u interesse?

Hebben wij uw interesse weten te wekken, schroom dan niet met ons in contact te treden. Graag tonen wij u een vrijblijvende demo van de mogelijkheden.