Optimaliseer klanttevredenheid

Hoeveel klanten stellen eisen aan de wijze waarop u pallets uitlevert? De ene klant accepteert alleen pallets die 1,20 meter hoog zijn. Een ander stelt afwijkende eisen aan de plaats van het verzendlabel of aan de productgroepen die wel of niet samen op een pallet mogen liggen. Hoe garandeert u dat uw orderpickers met al die eisen rekening houden?

In veel warehouses ontbreekt het overzicht over de toenemende eisen van klanten. Met name als de tijdsdruk toeneemt, vergeten medewerkers rekening te houden met bijvoorbeeld het type pallet of de maximale stapelhoogte. Het gevolg is dat deze pallets aan het eind van de dag nog eens omgestapeld of herstapeld moeten worden. Gebeurt dat niet, dan heeft dat vanwege de afspraken in service level agreements (SLA’s) misschien zelfs financiële consequenties.

Onze oplossing

Met IPS kost het geen enkele moeite meer om aan de eisen van klanten te voldoen. IPS houdt bij de berekening van stapelpatronen en de vertaling naar stapelinstructies rekening met alle randvoorwaarden en beperkingen. Onbewust creëren orderpickers de ladingdragers die uw klanten willen ontvangen.

Met IPS kunt u nog een stap verder gaan. U kunt elke pallet stapelen in de volgorde waarin de producten in de winkels of warehouses op het afleveradres moeten worden ingeruimd. Dat is voor u misschien een kleine moeite, maar kan uw klant heel veel tijd besparen.

Met andere woordenu kunt met IPS uw toegevoegde waarde vergroten en uw concurrentiepositie versterken.

Onthoud

  • Steeds meer klanten stellen complexe en uiteenlopende eisen aan geleverde pallets
  • IPS houdt rekening met alle aflevereisen van de ontvangers op uw afleveradressen
  • Logistiek wordt commercieel wapen dankzij extra toegevoegde waarde

Uw voordelen

  • Minder klachten
  • Efficiëntere supply chain
  • Sterkere concurrentiepositie

Waarom kiezen voor IPS?

Cruciaal in geautomatiseerde orderverzamel- of verpakkingsprocessen is de vraag hoe producten op de ladingdrager of in de doos moeten worden gestapeld. IPS heeft het antwoord. De tool rekent uit hoe de producten optimaal moeten worden geplaatst en geeft instructies aan het systeem, of dat nu een robot, palletiseermachine, verpakkingsmachine of manueel stapelstation is.

Een keuze voor IPS is meer dan een keuze voor een IT-systeem. U kiest voor een optimalisatietraject die kan ingrijpen op veel processen in het warehouse. Elk traject begint daarom met een situatiebeschrijving en een probleemanalyse, wat helder maakt op welke punten IPS voor verbetering kan zorgen. Daarna volgt een haalbaarheidsstudie, aangevuld met simulaties en demonstraties om de toepassingsmogelijkheden verder uit te werken.

IPS is geen stand-alone tool, maar een add-on. Dat betekent dat de tool moet worden geïntegreerd met het systeem dat de operatie in uw warehouse aanstuurt. Dat kan een warehouse management systeem (WMS) zijn, maar ook een ERP-systeem of een zelf ontwikkeld systeem. Door het gebruik van webservices kunnen wij IPSeenvoudig met elk systeem integreren.

Heeft u interesse?

Hebben wij uw interesse weten te wekken, schroom dan niet met ons in contact te treden. Graag tonen wij u een vrijblijvende demo van de mogelijkheden.